Přeskočit na hlavní obsah

Novinky (únor 2021)

Po třech inventarizačních článcích o novinkách přichází první díl novinek, pokrývající dění v našem specifickém rybníčku solitérních válečných her. A rovnou dávám na vědomí, že půjde o velmi krátké novinky. Vybral jsem pouze 2 hry a pak ještě zajímavou informaci z GMT, týkající se doplnění "botů" do některých her. A právě GMTčkem začneme, protože na konci února dorazil pravidelný a mnou vždy velmi očekávaný Monhthy Update.

GMT ONE

Pokud vám název nic neříká, není divu. Nejde o název hry, ale o název "studia", o jehož založení informovali GMT Games už v lednovém Monthly Update. Cílem studia je připravit hráčům lačnícím po solitérním hraní možnost zahrát si sólo i válečné hry, které jsou určeny pro více hráčů. První produktem studia se stala hra, o níž jsem informoval v novinkách v GMT Games - Tru'ng Bot Update Pack do hry Fire in the Lake (ti z nás, kteří už ziplog mají, si mohou všimnout loga GMT One). Ve stejném článku jsem zmínil i připravovaný CDG Solo System, který nasbíral neuvěřitelnou rychlostí velký počet předobjednávek (a donutil mě zajímat se o všech 6 her, které bude podporovat). No a v únorovém Monthly Update se můžeme dočíst o "botech" pro hry Flashpoint : South China a Red Flag Over Paris, tedy obě hry, které v rámci programu P500 jsou ve fázi "Made the Cut". Pro mě osobně je zřízení tohoto studia velmi dobrou zprávou. Neznamená to samozřejmě, že se každá implementace botů povede, ale rozhodně to je krok správným směrem. Inu, solitérní hraní je prostě na vzestupu!

FIELDS OF FIRE : THE BULGE CAMPAIGN

Jeden z pilířů solitérního válečného hraní stále žije! Není to zas tak dávno, co vyšel druhý díl s podtitulem "With The Old Breed" a nyní se chystá nová kampaň! Ta se zaměřuje na boje amerického 9. pěšího pluku přezdívaného Manchu (díky účastí na boxerském povstání v Číně) v prosinci 1994 a lednu 1945 během bitvy o výběžek. Hráčům prvního dílu Fields of Fire bude jistě tento pluk znám, protože s ním bojoval v kampani odehrávající se v Normandii.
 
Celkem bude v kampani 7 misí a objeví se nové karty terénů. Přibude také 176 dalších žetonů, což znamená, že už do tak přecpané krabice základní hry, která bůhví proč není třípalcová, se už definitivně nic nevejde. Ke hraní bude potřeba mít základní hru Fields of Fire (může být i první vydání).
 
Designér: Ben Hull

SKYHAWK : ROLLING THUNDER, 1966

Vydavatel Legion Wargames přichystal novinku v podobě čistě solitérní válečné hry, která vás uvrtá do kokpitu A4-E Skyhawk během náletů v severním Vietnamu v operaci Rolling Thunder. Tento letoun byl schopen nést pumovou zátěž srovnatelnou s B-17kou a ve válce ve Vietnamu často nesl napalmové kontejnery. Hráč bude moci hrát jednotlivé mise nebo celou kampaň. Nemá ale jít o nějakou detailní simulaci operace Rolling Thunder, hra by měla být spíš jednodušší, nikoliv však lehká. 
 
Autoři se prý inspirovali u takových her, jako he Target for Today, Target for Tonight nebo B-29 Superfortress. Při plnění úkolů bychom měli čelit především pozemní protiletecké obraně, s MIGy bychom se měli střetávat jen zřídka.
 
 
Designér:  Steve Dickson a Bob Best
 

Komentáře